Gazdaság
Debrecen, 2013. március 7.
Paragh György egyetemi tanár (balra), a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum centrumelnöke, Gaál Krisztina klinikai szakorvosjelölt, Pósánné Árva Julianna ápolónő, Sztanek Ferenc klinikai szakorvosjelölt és Fülöp Péter egyetemi adjunktus vizit közben az 1. számú Belgyógyászati Klinikán.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Fidesz-közeli vállalkozó nyerhet nagyot a szuperkórházon

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 12. 05. 06:50

Tamás László kormányközeli vállalkozóé, valamint a lányáé és üzlettársuké az a közel 8,8 hektáros területn, amely pontosan az „Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának” leendő helyszínén, Dobogón található, írja a Magyar Nemzet.

Erről a kormány még október 26-án, a Magyar Közlönyben határozott így, amiben megbízták Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert és Balog Zoltán emberminisztert, hogy hogy vizsgálják meg a szuperkórház helyrajzi számok szerint felsorolt helyszínein a létrehozás feltételrendszerét, „különös figyelemmel a beruházás megvalósításához szükséges ingatlanok egységes tulajdoni helyzetének biztosítására”.

Összenőtt

A lap kiderítette, hogy a nyolc ingatlan közül négynek a tulajdonosa Tamás László, továbbá gyermeke, Tamás Annamária, közös cégük, a Tara Külkereskedelmi Kft., illetve egy György Rozália nevű hölgy, akinek lakcíme Tamás Lászlóék kőbányai lakóparkjában van.

Tamás 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott, ma is két önkormányzattól kap fizetést.

2014-ben kormánypárti javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, ismét nem képviselőként, ugyanígy tettek Kőbányán is, ott a gazdasági és pénzügyi területért felel.

Felvetődhet, hogy a vállalkozó tudhatott arról, hogy a kormány mire készül Dobogón, de Tamás nem válaszolt a lap kérdéseire.

Erdő

A másik nagy ingatlantulajdonos a Pilis Parkerdő Zrt., őket a lap a közel 5,5 hektáros erdő sorsáról, a növényzet esetleges elpusztításáról akart kérdezni, de itt sem kaptak választ.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél azt közölték, megvizsgálják az érintett ingatlanok állami tulajdonba vételének lehetőségeit, előzetesen egyeztettek is az ingatlantulajdonosokkal.

Arról, hogy a tervezett beruházás a területen lévő faállomány kivágásával fog-e járni, elsősorban a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítője, a kormányhatározatban felkért Noll Tamás Ybl-díjas építész és tervezőcsapata tud pontos tájékoztatást adni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.