Pénzügy

Orbán Viktor megbízottjáé lehet a volt SZOT-szálló

A Magyar Idők szerint Wáberer György milliárdosé lehet az egykori SZOT-szálló Budán. Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere jelenleg a logisztikáért felelős miniszterelnöki megbízott.

waberer-gyorgy-130426

A vállalkozó idén júniusban váratlanul kilépett a nevét viselő fuvarozó cégből. Sajtóértesülések szerint az ingatlanbefektetések felé fordul. Többek között a miniszterelnök barátjával, Garancsi István kormányközeli üzletemberrel közösen épít a XII. kerületben egy mintegy 20 ezer négyzetméteres irodaházat.

A volt SZOT-szálló

A hányatott sorsú, a városképbe belerondító budai ingatlanról mi is többször írtunk. Az épület jelenleg a CIB bank tulajdonában áll, korábban le akarták bontani, hogy társasházat építsenek a helyére. Márciusban 4,8 milliárd forintért hirdették az egyik ingatlanos portálon.

A Magyar Idők szerint korábban többen is kételyüket fejezték ki, hogy az alacsony – 2,4 méteres – belmagasságú szintekből álló épület átalakítható-e luxus­apartmanokká. Voltak olyan elképzelések is, hogy inkább hotelként lenne érdemes hasznosítani a komplexumot. A II. kerület úgy nyilatkozott, az ingatlanra korábban kiadott építési engedély lejárt, újat pedig nem kértek az önkormányzattól.

A Wáberer György üzletember nevéhez köthető, idén februárban bejegyzett Rózsadomb Panoráma Kft. szeptember elején írt ki meghívásos tervpályázatot. A kiírás céljai között szerepelt, hogy a meghívott pályázók az új homlokzati megjelenés kialakítására az anyaghasználat, a felületek, a színvilág bemutatásával, az épület tömegének minimális megváltoztatásával, a legfelső, penthouse lakásoknak, lakosztályoknak helyt adó szint kialakításával tegyenek javaslatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik