Gazdaság

Megvan, kivel üzletel Wáberer, miután kiszállt fuvarozócégéből

Wáberer György szerdán jelentette be, hogy eladja céges részvényeit a Waberer’s-ből és lemond minden tisztségéről. Becslések szerint ezzel a lépéssel mintegy 32 milliárd forintot kaszálhat ezzel a lépésével a kamionkirály. Mostanra az is kiderült, mihez kezd a továbbiakban.

A nemzetközi szállítást ingatlanbizniszre cseréli Wáberer György vállalkozó, miniszterelnöki megbízott, aki Garancsi István kormányközeli üzletemberrel közösen építhet meg a XII. kerületben egy mintegy 20 ezer négyzetméteres irodaházat – írta a Magyar Nemzet.

A sokmilliárdos beruházást a városrész fideszes vezetése tette lehetővé, amikor a Wáberer érdekeltségébe tartozó cégnek eladta az értékes önkormányzati ingatlanokat.

Így aztán Wáberer György többségi üzletrészével megvalósulhat a XII. kerület egyik legértékesebb belső területén, az Alkotás utca és a Csörsz utca kereszteződésében tavaly óta hirdetett hatalmas irodaház-együttes, alatta a tervezett több mint 300 férőhelyes mélygarázzsal – derült ki Pokorni Zoltán (Fidesz–KDNP) polgármester interpellációra adott válaszából. Tüttő Kata MSZP-s helyi önkormányzati képviselő kért tájékoztatást a vitatott ügyben, amelyről lapunk még az év elején beszámolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik