Pénzügy
Puskás Suzuki Kupa - Eredményhirdetés

Mészáros Lőrinc emberei beteszik a lábukat a kegyvesztett Spéder üzleteibe

24.hu
24.hu

2016. 11. 10. 11:12

Korábban a témában:

Két héten belül az FHB Jelzálogbank valamennyi vezető testületéből kisöpörhetik az Orbán-kormánynál kegyvesztett Spéder Zoltán, valamint a titokzatos osztrák üzletember, Heinrich Pecina embereit. Helyettük olyanok jöhetnek, akik jól fekszenek a kormánynál, köztük a Mészáros Lőrincéknek milliárdos hitelt nyújtó bankár – írta a hvg.hu.

Rendkívüli közgyűlést tart november 21-én a kilencedik legnagyobb magyar bank, a tőzsdén is jegyzett FHB Jelzálogbank Nyrt., és szinte teljesen kicserélik a vezető testületek tagjait.

Az FHB-nál visszahívják az igazgatóságból a Vienna Capital Partners delegáltját, Christian Rienert, illetve vele együtt például Köbli Gyulát és Kovács Zoltánt, aki az elmúlt években teljesen együttműködött Spéder Zoltánnal.

Az FHB felügyelőbizottságából menesztik Lantos Csabát is, aki régi üzlettársa Spédernek.

A felügyelőbizottság tagjai közé javasolják többek között Antal Kadosát, aki a közbeszerzési tanácsadói piac egyik nagyágyúja. Cége bonyolította le azt a 420 milliárd forintos építési közbeszerzést, amely alapján a következő években a csatornázási, víztisztítási, hulladékkezelési állami beruházásokat elvégzik a nyertesek.

Márpedig minden régió győztes konzorciumában vagy Mészáros Lőrinc cége, vagy a vele szoros üzleti kapcsolatban lévő Szijj László cége, illetve Mészáros konzorciumi partnere benne van. Antal Kadosa üzlettársa, Lukács Krisztián pedig egy időre balatoni kikötőhöz juttatta Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt (egészen pontosan egy céget, amely utóbbi résztulajdonában állt), írták.

További részleteket a lapban olvashat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.