Pénzügy

Mészáros Lőrinc emberei beteszik a lábukat a kegyvesztett Spéder üzleteibe

Két héten belül az FHB Jelzálogbank valamennyi vezető testületéből kisöpörhetik az Orbán-kormánynál kegyvesztett Spéder Zoltán, valamint a titokzatos osztrák üzletember, Heinrich Pecina embereit. Helyettük olyanok jöhetnek, akik jól fekszenek a kormánynál, köztük a Mészáros Lőrincéknek milliárdos hitelt nyújtó bankár – írta a hvg.hu.

Rendkívüli közgyűlést tart november 21-én a kilencedik legnagyobb magyar bank, a tőzsdén is jegyzett FHB Jelzálogbank Nyrt., és szinte teljesen kicserélik a vezető testületek tagjait.

Az FHB-nál visszahívják az igazgatóságból a Vienna Capital Partners delegáltját, Christian Rienert, illetve vele együtt például Köbli Gyulát és Kovács Zoltánt, aki az elmúlt években teljesen együttműködött Spéder Zoltánnal.

Az FHB felügyelőbizottságából menesztik Lantos Csabát is, aki régi üzlettársa Spédernek.

A felügyelőbizottság tagjai közé javasolják többek között Antal Kadosát, aki a közbeszerzési tanácsadói piac egyik nagyágyúja. Cége bonyolította le azt a 420 milliárd forintos építési közbeszerzést, amely alapján a következő években a csatornázási, víztisztítási, hulladékkezelési állami beruházásokat elvégzik a nyertesek.

Márpedig minden régió győztes konzorciumában vagy Mészáros Lőrinc cége, vagy a vele szoros üzleti kapcsolatban lévő Szijj László cége, illetve Mészáros konzorciumi partnere benne van. Antal Kadosa üzlettársa, Lukács Krisztián pedig egy időre balatoni kikötőhöz juttatta Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt (egészen pontosan egy céget, amely utóbbi résztulajdonában állt), írták.

További részleteket a lapban olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik