Pénzügy

Viszlát, Dimenzió Biztosító! (frissített)

biztositas(210x140).jpg (Array)
biztositas(210x140).jpg (Array)

A fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét – közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az MNB egyúttal kezdeményezte a Dimenzió életbiztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére.

Az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állományátruházás miatt nincs teendőjük.

FRISSÍTÉS: 2016. 11. 10. Cikkünk megjelenésének másnapján a Dimenzió azt közölte lapunkkal, hogy tiltakoznak az MNB döntése ellen, és megfontolják, hogy bíróságon támadják meg az MNB határozatát, kérve végrehajtásának azonnali hatállyal történő felfüggesztését. Mivel az MNB-határozat a Dimenzió Egyesületet egyéb tevékenységeiben nem érinti, fontosnak tartják, hogy az egyesület vagyonát, szervezettségét, az ügyfelek érdekeit “az MNB további eljárása a szükségesnél jobban ne csonkítsa”. Szerintük mindent sikeresen megtettek annak érdekében, hogy folytathassák működésüket. Egy 1993 és 2003 között értékesített, ma már túl magasnak számító (4%-os) hozamgaranciájú nyugdíjbiztosítás okozta a galibát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik