Pénzügy

Nem érheti váratlan meglepetés, ha decemberig újraköti a kötelezőjét

biztositas-kgfb(960x640)(1).jpg (kgfb, biztosítás, )
biztositas-kgfb(960x640)(1).jpg (kgfb, biztosítás, )

A meglévő biztosítójuknál szerződésüket felmondó s újrakötő, s a biztosítóhoz újonnan szerződő üzembentartók díja immár nem lehet kedvezőbb, mint a hűséges ügyfeleké – figyelmeztet az MNB.

Ez alól kivétel, ha a biztosító a törvénymódosítást követően nem hirdetett meg új díjakat, s hatályos tarifájában még szerepel az új szerződők kedvezménye.

A naptári évfordulós kgfb-ügyfeleknek (üzembentartóknak) jelenlegi biztosítójuk november 11-ig küldi el 2017-re várható díjukat. Ezután december 1-jéig kell a biztosítóhoz beérkezni döntésüknek arról, hogy felmondják-e eddigi biztosítójuknál meglévő szerződésüket (ha nem küldenek felmondást a mostani biztosításuk díjfizetés esetén automatikusan tovább él) és új kgfb-szerződést kötnek.

Ha ennek ellenére sem szünteti meg szerződését, s nem köt december 31-ig újabb kgfb-t más biztosítónál jövő évre, akkor elfogadja e jóval drágább tarifát magára nézve.

Az MNB-hez érkezett további panaszok szerint szintén visszatérő gond, hogy az ügyfél nem tekinti át rendszeresen elektronikus postafiókját (vagy e-szemetesládáját), s így következő éves díjukról szóló, illetve az igazolásokhoz szükséges dokumentumokat nem veszi át időben.

(Nyitóképünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik