Pénzügy

Schuster Lórit gazdasági díjjal tüntette ki Varga Mihály

A gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért”

– tüntette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter október 23. alkalmából a P. Mobil együttes vezetőjét, Schuster Lórántot. A díj neve Ma­gyar Gazdaságért díj.

A rövid ideig a MIÉP színeiben is tündöklő, 67 éves frontember szerint

az élet valamilyen területén kiemelkedő tevékenységet végzők kaphatják ezt az elismerést, és nekem van egy negyvenhét éve sikeresen működő együttesem.Schuster elmondta az újságírónak azt is, hogy kapott a díj mellé oklevelet, egy Széchenyi-emlékérmet, pénzt, és mindenek előtt “jó szót”, és természetesen nem egyedül vett át elismerést, “rajtam kívül az élet minden területéről voltak még díjazottak”.

A visszavonulóban lévő, tavaly májrákkal operált énekes azt is megosztotta a rajongókkal, hogy ez volt az első elismerése azóta, hogy a VIII. kerület díszpolgárának választották.

(Index)

Ezért tüntette ki a minisztérium Schustert

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye:

 

Schuster Lóránt a nemzetgazdasági tárca október 23-a alkalmából tartott ünnepségén Magyar Gazdaságért díjban részesült. A széles körben elismert zenei menedzser és producer amellett, hogy a P. Mobil dalszövegeinek többségét is ő írja, zenekarvezetőként kitartóan és kiváló szervezéssel intézi az együttes ügyeit. 1985-ben az országban elsőként alapított kulturális szolgáltató céget, amely a mai napig működik. Egy zenekar gazdasági tevékenységet is végez, a koncertjei és kiadványai után bevételt könyvelhet el, munkáltatóként is megjelenik, mindezek után pedig adót fizet.

 

Schuster Lóránt olyan ágazatban kezdett vállalkozni, amelyben a 80-as években kevesen, ezzel a szocializmus idején Magyarországon az elsők között mutatta meg, hogy a zeneiparban is üzemeltethető sikeresen egy magáncég. A 2013-ban alapított Magyar Gazdaságért díjban – a vonatkozó miniszteri rendelet alapján – a példamutató, kimagasló tevékenységet végző, kiemelkedő teljesítményt nyújtó természetes személyek, jogi személyek, szervezetek és kutatóműhelyek részesülhetnek. Schuster Lórántnak a zeneiparban végzett több évtizedes munkássága és elért eredményei minden tekintetben megfelelnek a díj szellemiségének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik