Pénzügy

Hétfőn kezdődik a Duna House részvényeinek értékesítése

24.hu
24.hu

2016. 10. 14. 14:54

Tőzsdére megy az ingatlanközvetítő Duna House Holding Nyrt., a társaság részvényeinek értékesítése hétfőn kezdődik nyilvános és zártkörű eladásban, a társaság 3 060 000 törzsrészvényéből legfeljebb 900 ezret értékesítenek - közölte a társaság pénteken sajtótájékoztatón.
Korábban a témában:

A minimumár 3900, a maximumár 5250 forint, a végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg.

A jegyzés október 17-től 27-ig tart,de túljegyzés esetén 3 nap után lezárható. A társaság részvényeinek tőzsdei kereskedése előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő 2-4 héten belül kezdődhet meg.

A nyilvános értékesítés során 150 ezer részvényt értékesítenek, ez az érvényesség feltétele. Túljegyzés esetén a zártkörű értékesítésre felajánlott 750 ezer részvényből legfeljebb további 450 ezer átcsoportosítható, illetve további 90 ezer (úgynevezett Green Shoe) részvényt értékesíthetnek.

A nyilvános részvényjegyzésben 75 ezer papírt, jegyzőnként legfeljebb 250 darabot 10 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni.

1,5 milliárdos tőkeemelést szeretnének

Nagy Kálmán, a vezető forgalmazó Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója elmondta: a befolyó vételárból új részvények forgalomba hozatalával 1,5 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a társaság. A részvény-értékesítésből befolyó forrással a társaság üzletfejlesztési céljait kívánják finanszírozni, 500 millió forintot refinanszírozásra, 350 millió forintot tagi kölcsön törlesztésére, 131 millió forintot kötvénykötelezettségekre fordítanak.

A részvényjegyzésre a Concorde Értékpapír Zrt. mellett az ERSTE Befektetési Zrt., az  Equilor Befektetési Zrt., az MKB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban, országszerte több mint 20 városban lehetőség lesz.
Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója kifejtette: nagy öröm, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a tőzsdét, és ott von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. Hozzátette: a BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját.

Már tavaly is megpróbálták

A magyarországi központú Duna House csoport regionális ingatlanközvetítési hálózata (Duna House, Smart Ingatlan, Metrohouse) 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkezik. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt 2015-ben.

A Duna House már tavaly is megpróbálkozott egy részvénykibocsátással, de akkor felfüggesztették a jegyzést, mert az értékesítés időszakában benyújtottak egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely érzékenyen érintette a társaság egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítés – bevételeit.

Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője, ezzel kapcsolatban elmondta, a 2 százalékos hitelközvetítői jutalékplafon bevezetése ellenére nem csökkentek az eredmények, sőt sikerült tovább fejleszteni a cégcsoportot.

Terjeszkedtek

A Duna House megvette a legnagyobb lengyel ingatlanközvetítői franchise hálózatot, a Metrohouse-t, amely 78 irodájával a legnagyobb hálózat. A cégcsoport további növekedési lehetőséget lát a magyar alaptevékenységben, a franchise szegmensben, a saját irodákban és a pénzügyi termékek közvetítésében is. A kedvező szabályozási változások – 5 százalékos áfa, csok – miatt most már ingatlanfejlesztésekkel is jelen van a cég a piacon, négy projektben érdekelt, 430 lakással. Emellett a nyáron elindult Impact ingatlanalappal lakóingatlan fókuszú ingatlanalap-kezelési tevékenységbe kezdett.

A cégvezető kitért arra is, hogy a cég osztalékpolitikája szerint az adózott eredmény 47 százalékát fizetik ki osztalékként, és ezt továbbra is szeretnék fenntartani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.