Pénzügy

Duna House: hamarosan kiderül, mikor zárják le a részvényjegyzést

Felfüggesztették a Duna House jegyzését

A Duna House Holding Nyrt. (Társaság) részvényeinek nyilvános értékesítésére nyitva álló jegyzési időszak kezdetét követően, november 10-én nyilvánossá vált a T/7396. számú törvényjavaslat, amely a Társaság egyik üzleti szegmensének teljesítményét is befolyásolhatja. A Medasev Holding Kft. mint értékesítő részvényes és a Társaság mint kibocsátó arra a következtésére jutott, hogy ezen fejlemény a vonatkozó jogszabályok szerint olyan lényeges körülménynek minősül, amely  a  Magyar Nemzeti Bank által október 22-én jóváhagyott Tájékoztató kiegészítését teszi szükségessé.

A Medasev Holding Kft. és a Társaság november 11-én jelezte Tájékoztató kiegészítési szándékát az MNB mint Felügyelet felé, a befektetők védelme érdekében kérte továbbá a jegyzési folyamat felfüggesztésének elrendelését. A Társaság kérésével összhangban az MNB a mai napon kiadott V-KE-III-43/2015. számú végzése alapján a részvényjegyzés 2015. november 13-án felfüggesztésre került.

A Társaság a jogszabályi előírásokat figyelembe véve hamarosan tájékoztatást ad arról, hogy a nyilvános részvény-értékesítés lezárására mikor kerül sor, továbbá arról, hogy a részvényjegyzésben eddig részt vevők számára a jegyezni kívánt részvények ellenértékeként befizetett összegeket mikor és milyen módon juttatja vissza, amennyiben a nyilvános részvény-értékesítés sikertelennek minősül, illetve amennyiben a befektetők a Tájékoztató kiegészítésére tekintettel el kívánnak állni a korábban tett jegyzési nyilatkozatuktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik