Pénzügy
Customer paying for their order with a credit card in a cafe. Bartender holding a credit card reader machine and returning the debit card to female customer after payments.

Durván megdrágíthatja a számlát a banki sms

24.hu
24.hu

2016. 09. 17. 10:00

Korábban a témában:

Úri huncutság vagy nélkülözhetetlen szolgáltatás, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, nem olcsó mulatság, ha SMS-ek útján szeretnénk naprakészek lenni bankszámlánkkal kapcsolatban. Jellemzően 20-40 Ft-ba kerül egy üzenet, számos esetben pedig még egy fix havidíjjal (50-250 Ft) is számolni kell – írja a Bankmonitor.hu.
A díjszabás persze erőteljesen függhet attól, hogy milyen számlacsomaggal, vagy éppen bankkártyával rendelkezünk. Általános banki gyakorlat például, hogy a tehetősebb ügyfeleknek szánt bankszámláknál és bankkártyáknál kedvezőbb feltételekkel vehetőek igénybe az sms-szolgáltatások. A fenti táblázat összeállításakor egyébként azokra a számlacsomagokra koncentráltak, amelyeket a bankok az átlagembernek kínálnak, teljesen hétköznapi használatra.

Áttekintésük szerint teljesen hétköznapi bankszámlahasználat mellett átlagosan kétszer annyiba kerül bankszámlánk fenntartása, ha minden számla- és kártyamozgásról SMS-t kérünk, mintha egyáltalán nem veszünk igénybe ilyen szolgáltatást.

Ha kíváncsi rá, hogyan lehet elérni, hogy üzenetet is kapjunk a bankszámlamozgásokról, de az ne is kerüljön túl sokba, akkor cikkükben több tippet is kaphat ehhez.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.