Pénzügy

Az új ingyenes bankszámla egyáltalán nem a legolcsóbb a piacon

Bankkartya(960x640).jpg (Array)
Bankkartya(960x640).jpg (Array)
Jól hangzik, nem? Díjmentes számlavezetés, ingyenes magas presztízs értékű aranykártya és kedvező átutalási díjak.

De mégis mennyire jó az UniCredit Bank új számlacsomagja a többi banki ajánlathoz képest? A Bankmonitor természetesen tesztelte…

Mit tud az új számlacsomag?

  • Nem kell fizetni a számlavezetésért, ha havonta legalább 400 ezer forintos jóváírás van a bankszámlán, vagy 10 millió forint megtakarítással rendelkezünk a banknál. Új ügyfeleknek már 5 millió forinttól jár a kedvezmény.
  • Ingyenes az első évben egy dombornyomott aranykártya, ami MasterCard vagy akár Visa is lehet. Míg előbbi PayPass funkcióval van felvértezve, addig az utóbbi sajnos nem alkalmas az érintéses fizetésre. Bármelyiket is választjuk, 18 ezer forintot spórolhatunk meg az első évben, a második évtől viszont már nem ússzuk meg a 21 ezer forintos költséget. Akinek persze nincs szüksége ilyesféle úri huncutságokra, mint az aranykártya, lényegesen olcsóbb lehetőségeket is talál a pénzintézet bankkártya-kínálatában.
  • Kedvezőnek mondható 0,3% max. 6 ezer forintos díjért lehet a netbankon átutalni és ugyanennyibe kerülnek a rendszeres átutalások, valamint a csoportos beszedések is.
    Nem utolsó sorban pedig említést érdemel, hogy nem kell fizetni a netbankért. Bármilyen hihetetlenül hangzik, de a banknál nem minden számlacsomagnál van ez így.

És hogy mennyibe kerül az új ingyenes bankszámla átlagos használat mellett? Az első évben összesen 970 forint lehet a havi összes költség, a második évben pedig 1037 forint. Kíváncsi, hogy ez mennyire jó eredmény a többi hasonló számlacsomaghoz képest? Meg fog lepődni, ha kattint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik