Pénzügy
tozsde(960x640)(1).jpg (tőzsde, )

Jövőre máshogy kell adózni az értékpapír után

24.hu
24.hu

2016. 08. 17. 14:46

Változtak az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemre, valamint az értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték adózására vonatkozó szabályok – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A változások egy része a kifizetőre, más részük a gazdasági társaságok magánszemély tagjaira vonatoznak. Ezeket az idei adóévre vonatkozóan, 2017-ben kell őket először érvényesíteni az érintetteknek.

Ennek alapján:

  • A kifizetőnek minősülő befektetési szolgáltatónak az adóévet követő február 15-ig ügyletenként részletezett igazolást kell kiállítania a magánszemély részére.
  • A kifizetőnek adatot kell szolgáltatnia NAV felé a magánszemély adóévi ügyleteinek bevételeiről, az összesített eredményről (nyereség, veszteség) és az ügyletek eredményében figyelembe nem vett járulékos költségek összegéről.
  • Augusztus 1-jétől további változás, hogy a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni értéke nem minősül bevételnek, ha azt a társaság törzstőkéjének emelésére fordítja a társaság ki nem fizetett nyeresége terhére.
Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Sexcrimes  Wild Things / wildthings   Year: 1998 - usa  Denise Richards, Matt Dillon   Director: John McNaughton
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.