Pénzügy

Évi 300 milliárdos óriásmutyi Habony és Rogán érdekkörében?

Egy hete az Index azt írta: óriásmutyitól tartanak a fővárosi cégvezetők, miután az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok (BKV, BKK FKF, gyógyfürdők és társaik) összes közbeszerzését kiszervezték a Fővárosi Közbeszerzési Lebonyolító és Minőségbiztosító Kft.-be.

Az új cég ugyan budapesti tulajdonban van, ám az Index informátorai azt sejttették, hogy ezen a társaságon keresztül az egyik legerősebb kormányzati érdekcsoport teheti rá a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre. A portál óvatosan utalt arra, hogy a fenti érdekcsoport Habony Árpádot és társait jelentheti.

A Válasz.hu azt írta, hogy bizonyítani tudják: a kft.-t, amelybe a főváros összes(!) közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli. Azok, akikhez a letelepedésbiznisz is kötődik.

Az említett érdekkör alig várja, hogy például a Válasz.hu megjelentesse ezt az információt. Így ugyanis minden potenciális beszállító számára világossá válik, hogy őket kell keresni, ha munkához akarnak jutni a fővárosban

– mondta  a lapnak az egyik informátora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik