Pénzügy

Szijjártó haverja még a foci Eb-n is nagyot kaszált a mi pénzünkből

szijjártó péter (szijjártó péter)
szijjártó péter (szijjártó péter)

A 444.hu írta meg, hogy a kormány kedvenc kommunikációs menedzserének, Kuna Tibornak a cége, a Trinity Communications szervezte a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezett Futball-szigetet az EB alatt. A terület fővárosi tulajdonban van, amit Kuna cégének 20 millió forint bérleti díjért adtak oda, hogy szervezzen meccsnézéseket.

Cserébe viszont Kuna cége legalább 356 milliós bevételt kaphatott magyar állami vállalatoktól, amelyek hirdetésvásárlással támogatták “a kezdeményezést”.  Az ötlet, miszerint bagóért kéne bérbe adni Kunának a fővárosi területet, a főpolgármester-helyettes, Szalay-Bobrovniczky Alexandra fejéből pattant ki, a bizottságban Danada Judit fővárosi sportosztályvezető vezette elő az ügyet.

Az állami vállalatok – pl. Szerencsejáték Zrt., MVM., Antenna Hungária – reklámra, hirdetésekre adtak pénzt a magáncégnek.

Szijjártó Péter miniszter személyes jó barátja, Kuna csak tavaly 880 millió forint osztalékot vett ki cégeiből – a Young and Partnersből, illetve az azzal szinte teljes átfedésben lévő Trinityből –, a tavalyelőtti 463 millió dupláját.

A Fidesz kormányváltása óta Kuna cégei – tisztán állami pénzből – hihetetlen fejlődésnek indultak. Néhány milliós bevételüket öt év alatt feltornázták 10 milliárd forintra. Gratulálunk a szép piaci sikerhez, a kemény munkához!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik