Belföld

Szijjártó barátja 2,84 milliárdos tendert vitt

szerencsejáték (Array)
szerencsejáték (Array)

Kuna Tibor két cége nyerte konzorciumban a Szerencsejáték Zrt. meghívásos tenderét – írja a Kreatív.

A Szerencsejáték Zrt. június 8-án írt ki meghívásos tendert kreatívtervezési és médiavásárlási feladatokra. A pályázatok benyújtási határideje június 19-e volt. A tendert a Young & Partners és a Trinity International Communications ügynökségek konzorciuma nyerte meg, mindkettő Kuna Tibor tulajdonában áll. A meghívásos, gyors lefolyású tendert a Szerencsejáték Kreatívnak elküldött közleménye szerint a 2. féléves, komplex kampányok “megvalósításán keresztül történő támogatásának igénye indokolta” – derül ki a Kreatív cikkéből.

A Szerencsejáték Zrt. a 2,84 milliárd forintos keretösszeg teljes elköltésére nem vállal garanciát, a kreatívtervezésnél a Young & Partners-Trinity konzorcium más ügynökségeket is bevonhatnak, és ha nem módosítják a tendert szeptember 30-ig, akkor azt semmisnek kell tekinteni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter Kuna Tiborhoz kötődő barátságáról a 444.hu-nak adott interjújában beszélt. Ebben kifejtette: a cég főnökét nagyon régóta ismeri. „Az ifjúsági minisztériumban dolgozott, amikor 1998 és 2002 között kormányon voltunk, és én ifjúsági vezetőként kerültem kapcsolatba vele. Azóta jóban vagyunk, mondhatom azt is, hogy barátok vagyunk. Ismerem őket, és jó véleményem is van róluk, jó cégnek tartom őket. Amikor a Miniszterelnökségen dolgoztam, akkor egy rövid ideig együtt is működtünk.” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik