Pénzügy

Magyar siker a német oktatási innovációs versenyen

24.hu
24.hu

2016. 07. 04. 14:43

Az OTP Fáy András Alapítvány programja nyert, amely általános iskolásokhoz hozza közel a pénzügyi és gazdasági ismereteket.

Több száz nevező közül az OTP Fáy András Alapítvány általános iskolásoknak szóló programja nyerte el Németország legrangosabb, nemzetközi oktatási innovációs díját. A Sulibank Élményportál programot az év legjobb gazdasági oktatási programjaként értékelték a Comenius EduMedia Award-on.

A program idén áprilisban indult. Egy általános iskolásoknak szóló weboldalról van szó, melynek célja, hogy az e-learning és a „gamification”, vagyis „játékosítás” elemeit és eszközeit felhasználva, közel hozza a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket a gyerekekhez. Az aktuális híreket olyan nyelvezettel és magyarázatokkal írja le, hogy a 7-14 éves korosztály számára is érthető legyen.

A zsűri kiemelte, hogy a Sulibank Élményportál oktatási koncepció és program mennyire hatékony és fontos szerepet tölthet be a XXI. század oktatásában. Az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője, Schrankó Péter hozzátette, a program létrehozásakor fontos cél volt, hogy olyan újdonságot emeljenek be az elektronikus gazdasági képzésbe, amely a hétköznapi tapasztalatokat is bemutatva, magas színvonalon járul hozzá a kamaszgyerekek pénzügyi kultúrájának hatékony javításához.

Az 1995-ben alapított Comenius EduMedia Award mára az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek nemzetközi piacán. Alapítója a Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V., amely 40 éve foglalkozik multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával. A díjak odaítéléséről nemzetközi zsűri dönt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.