Pénzügy
AppleMark

Miközben Magyarországon betiltják, a lengyel kormány nem akadályozza az Ubert

24.hu
24.hu

2016. 06. 21. 09:59

Korábban a témában:

Franciaország és az Egyesült Királyság után Lengyelország az Uber harmadik legfontosabb európai piaca, több mint 300 ezer felhasználóval – olvasható az Uber közleményében.

Lengyelországban már kilenc városban (Gdansk, Gdynia, Sopot, Varsó, Krakkó, Poznan, Wroclaw, Katowice, Lodz) működik az Uber.

Jelenleg több mint 300 ezer lengyel használja az Uber applikációját, amelynek rugalmas munkavégzésből származó előnyeit több ezer ember élvezi. Az alkalmazás a fiatalok és az innováció iránt érdeklődők körében a legnépszerűbb – az utasok több mint 60 százaléka 30 évnél fiatalabb.

Az autós partnereknek Lengyelországban is szigorú előírásoknak kell megfelelni, valamint vállalkozói engedéllyel és adószámmal kell rendelkezni.

Az Uber a lengyel városokban az UberPOP szolgáltatással van jelen, amelynél a sofőrök büntetlen előélettel és balesetmentes jogosítvánnyal kell, hogy rendelkezzenek, de a Budapesten működő UberX rendszerében elvárt személyszállítói engedéllyel nem.

Korábban Lengyelországban a Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hatóság nemcsak elutasította a taxis vállalatok panaszát, hanem kijelentette:

A szabályozást az Uberhez hasonló innovatív, modern megoldásokhoz kell igazítani annak érdekében, hogy az utasok, és általában a személyszállítási ágazat, részesüljön a piaci verseny teremtette előnyökből.

Egy, a Rzeczpospolita napilapban megjelent cikk több kormánytagot, így Witold Kołodziejski, digitalizációért felelős miniszterhelyettest és Kazimierz Smoliński iparügyi miniszterhelyettest is megszólaltat, akik egyértelműen kijelentették, hogy az Ubernek pozitív hatása van a versenyre.

Kazimierz Smoliński megállapítása szerint a jelenlegi kormánynak nincs az Uber működésének korlátozására irányuló szándéka.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.