Pénzügy

Európa-szerte bővül a banfüggetlen készpénz-befizető ATM-hálózat

atm-penzfelvet(960x640)(2).jpg (atm, pénzfelvét, pénzfelvétel, pin kód, bank, bankautomata,)
atm-penzfelvet(960x640)(2).jpg (atm, pénzfelvét, pénzfelvétel, pin kód, bank, bankautomata,)
Készpénz befizetésére is alkalmas terminálokkal bővíti bankfüggetlen ATM hálózatát az Euronet Worldwide, a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója Európában. Az Euronet jelenleg több, mint 2500 készpénz-visszaforgató, befizetésre alkalmas ATM-et üzemeltet Lengyelországban, Németországban, Romániában és Csehországban, s a cég további országokban, így Magyarországon is tervezi a készpénz-befizető ATM-ek bevezetését 2016-ban.

A szolgáltatás lényege, hogy az szolgáltatóval együttműködő bankok ügyfelei a nap 24 órájában, a hét bármely napján, gyorsan és biztonságosan helyezhetik betétszámlájukra, hitelszámlájukra készpénzüket, vagy törleszthetik hiteltartozásukat az erre alkalmas ATM-eknél. A bankok számára komoly előny, hogy a csatlakozás a hálózathoz jelentős tőkebefektetés nélkül valósítható meg.

Sokfunkciós ATM-ek

Magyarországon a szolgáltató mintegy 350 bankfüggetlen ATM-et üzemeltet. A forgalmas helyeken levő, jól felismerhető, kék-sárga automaták kétharmadából forint mellett euró is felvehető, emellett mobilegyenleg-feltöltésre, a PIN-kód módosítására vagy blokkolására és egyenleg-lekérdezésre is alkalmasak.

A kártyabirtokosok körében sikeres és közkedvelt eddigi szolgáltatásait az üzemeltető a bankok és kereskedők bevonásával idén Magyarországon is egy újabb, innovatív termékkel bővíti. A cég tapasztalatai szerint a készpénz befizetésére alkalmas ATM-ek telepítése a pénzintézetek és nagy készpénzforgalmú kereskedők számára egyaránt előnyös költség-optimalizáló megoldás, amely már Európa számos piacán bizonyította létjogosultságát.

Kereskedőknek is jól jöhet

Az új, innovatív ATM-ek használata a nagy készpénz-forgalmat bonyolító kereskedők számára lehetővé teszi, hogy napi bevételüket biztonságosan és kényelmesen elhelyezzék cégük bankszámláján, függetlenül attól, hogy azt melyik banknál vezetik. A szolgáltató biztosítja a készpénz-befizető, pénzvisszaforgatásra is alkalmas ATM-ek telepítését és üzemeltetését a kereskedők telephelyén – igény esetén több kereskedőt is kiszolgálva egy arra alkalmas helyszínen, például bevásárlóközpontban. Ez a kényelmi szolgáltatás egyszerűbbé, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszi a készpénzkezelést.

Pénzügyi intézmények számára is számos előnnyel jár a pénzbefizetés automatizálása, hiszen általa a bankok költségemelkedés nélkül bővíthetik szolgáltatásaik körét, ezzel egyidejűleg csökkentve a számlakezelés ráfordításait és növelve az ügyfelek elégedettségét. A szolgáltató saját közlése szerint a világon elsőként működtet független készpénz-visszaforgató ATM-hálózatot több bank aktív részvételével.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik