Pénzügy
vernyomás mérés (vernyomás mérés, vérnyomás mérő, egészségügyi vizsgálat)

ÉSZT-riadó: a kormány egyre jobban kivonulhat az egészségügy finanszírozásából

Korábban a témában:

Itt a bizonyíték, hogy a kormány több biztosítós egészségügyi rendszert vezet be Magyarországon! – írja közleményében az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), reagálva a napvilágot látott legújabb cafeteria-tervekre, vagyis az egészségügyi cafeteriára.

Azt is megemlítik a témával kapcsolatban, hogy az elmúlt hetekben az OEP megszüntetésétől volt hangos a sajtó. Az ÉSZT úgy véli, hogy a most napvilágra került törvényjavaslatból egyértelműen látszik, hogy félelmeik beigazolódtak, vagyis hogy a kormányzat egyre nagyobb mértékben kíván kivonulni az egészségügyi ellátás finanszírozásából. Ennek bizonyítéka szerintük, hogy a Törvényalkotási Bizottság javaslata szerint, mint írtuk is, új, adómentes juttatás lenne a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás.

Beidézik a konkrét javaslatot is:

A bizottság a törvényjavaslatot új 16. §-sal kiegészíteni javasolja:

16 . § Az Szja tv . 81. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki :

(6) Felhatalmazást kap az egészségügyért felelős miniszter, hogy az adópolitikáért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben határozza meg azokat az egészségügyi ellátásokat, amelyeket a munkáltató – nem pénzben kapott juttatásként – adómentesen biztosíthat a munkavállaló számára.

Az ÉSZT álláspontja szerint ez kézzelfogható jele annak, hogy a kormány első lépésben erősíteni kívánja a magánegészségügyet! Innen a következő lépés, hogy az állam kivonul az ellátórendszer bizonyos részeinek a finanszírozásából, és azokat a magán-egészségbiztosítók finanszírozási körébe teszi át.

Magyarán szerintük véglegesen kettéválik Magyarországon is az egészségügyi ellátás. Az egészségügyi intézetekben bizonyos ellátásokat csak azok a szerencsések lesznek jogosultak igénybe venni, akiknek a munkahelye hajlandó áldozni az alkalmazottai egészségére. A szegényebb rétegek életkilátásai jelentősen romlani fognak – borítékolják.

Tiszta Amerika! Csak éppen az árnyékos oldala!

– kommentálják a tervezetet.
Az ÉSZT felszólítja a kormányt, hogy álljon végre az emberek elé, és mondja szemükbe az igazságot: „Nekünk csak az egészséges emberekre van szükségünk! Ha nincs pénzed, annyit is érsz!”

Az ÉSZT követeli, hogy a kormány ne szüntesse meg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat és vele az átlátható egészségügyi finanszírozási rendszert! Biztosítsák az egyenlő esélyt, minden magyar állampolgárnak az egészségügyi ellátásban! Ragaszkodunk a szolidaritás elvén működő magyar egészségügyhöz!

Kérnek minden, a jövőjéről felelősen gondolkodó magyar embert, hogy emeljék fel a hangjukat! Tiltakozzanak a jelenleg is az összeomlás határán álló egészségügyi rendszer további ellehetetlenítése ellen!

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

young attractive and relaxed internet addict man networking concentrated late at night on bed with laptop computer in social media addiction or workaholic businessman concept
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.