Gazdaság
cafeteria(430x286).jpg (cafeteria, erzsébet utalvány, kenyér, kkv,)

Itt az első tiltakozás a kormány cafeteriatervére

24.hu
24.hu

2016. 06. 02. 14:18

Korábban a témában:

Mint arról beszámoltunk, a kormány tervei szerint a versenyszférában a dolgozók a 450 ezer forintos cafeteriakeret 22%-át, azaz 100 ezer forintot kaphatnak készpénzben, a többit SZÉP-kártyán. Ezzel együtt megszűnik például az étkezési utalvány, az utazási bérlet, az egészségpénztár, az önkéntes nyugdíjpénztár, az iskolakezdési támogatás. Ezekre évente 200 ezer forintot lehetett költeni.

Ma megjött az első tiltakozó reakció egy szakszervezet részéről.

Szakszervezeti szövetségünk is ma, a sajtóból értesült a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által benyújtott cafeteria-rendszer változtatási javaslatról. A megismert javaslat elfogadhatatlan a Magyar Szakszervezeti Szövetség számára, hiszen ugyanazok a keretek kell, hogy vonatkozzanak a köz- és a versenyszféra munkavállalóira egyaránt. A jelenlegi javaslat különbséget tesz közöttük, ez megengedhetetlen.

Ahogy írják:

A változás nyomán, az a munkavállaló, aki a 200 ezer forintos keretét eddig úgy használta fel, hogy 6000 forintért kapott Erzsébet-utalványt, és kifizették a dolgozó BKV-bérletét, a jövőben 8333 forintot kaphat készpénzben. Ez azonban még a dolgozó BKV-bérletére sem elegendő.

Azt javasolják, hogy:

a dolgozó maga dönthesse el, hogy a cafeteriakeret mekkora részét kéri készpénzben, és bruttósítva épüljön be az alapbérébe, valamint mennyit igényel SZÉP-kártyán.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.