Pénzügy
Nyugdíjasok (nyugdíjasok)

Megjelentek Magyarországon a nyugdíjmilliomosok

24.hu
24.hu

2016. 05. 26. 16:18

Korábban a témában:

Három évvel ezelőtt törölte el a kormány a járulékplafont (ez az akkori Matolcsy-csomag része volt), de látszanak ennek első hatásai: megjelentek az egymillió forint feletti nyugdíjak – írta a Népszabadság. Sőt, két olyan személy is van, aki 1,5 millió forint feletti nyugdíjat kap – nekik feltehetően évi több tízmilliós jövedelmük lehetett.

Ötszázezer és egymillió forint közötti összeget pedig idén áprilisig 49 embernek állapítottak meg.

2012-ben, amikor még volt járulékplafon, legfeljebb havi 662 ezer forint után kellett egyéni nyugdíjjárulékot fizetni, azóta viszont a teljes havi jövedelem után. Ezért a nyugdíj is értelemszerűen magasabb lesz a kiemelkedően magas keresetűeknél.

A nyugdíj-járulék plafon eltörlése rövid távon jó az államnak, mert több a bevétele. Később viszont nem igazán, amikor majd a járadékokat kell fizetni. A lap szakértőkre hivatkozva megjegyzi: miután az átlagos öregségi nyugdíj jelenleg 118 ezer forint, ez a jelenség egyelőre „csak” feszültséget, hosszabb távon viszont finanszírozási gondokat okozhat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.