Pénzügy
quaestor (Array)

Quaestor-kártalanítás: súlyos számolási malőr

24.hu
24.hu

2016. 04. 21. 08:36

Több Quaestor-károsult észlelt banális kárrendezési hibát - írta a Figyelő és rá is kérdezett az okokra az illetékeseknél. Választ még nem kaptak, de úgy vélik, sajnos a matek tényleg nem stimmel.
Korábban a témában:

A Quaestor kötvényes károsultjainak egy csoportja kereste meg a lapot azzal, hogy a saját számlakivonatuk alapján be tudják bizonyítani, hogy a Kárrendezési Alap által a napokban kiküldött elszámolásuk súlyos hibával számol. Mindez rendszerszintű hibának tűnik, amit érdemes lenne orvosolni. A Kárrendezési Alaptól lapzártánkig nem érkezett válasz.

A Quaestor-károsultak kárrendezésének kulcseleme, hogy mindenkinek térítik 30 millió forintig a kárát, de a kártalanítás nem vonatkozik a jóváírt hozamokra, azokat le kell vonni. Egy egyszerű példával, ha valaki 10 millió forint Quaestor-kötvényt vásárolt, majd azokat egy évig, 12 százalékos kamattal megtartotta, akkor 1,2 millió forint hozamot is realizált (a kamatadótól most eltekintettünk az egyszerűség kedvéért).

Ennek az ügyfélnek 11,2 millió forint a teljes kára, de ebből 10 millióra vonatkozik csak a kártalanítás, 1,2 millió forintra (vagyis a hozamra) nem. Innen jön a bökkenő, mert egyes szerencsétlen ügyfeleknek több hozamot vontak le a kártalanítási kimutatás során, mint amennyit realizáltak – magyarázta a lap, hol a hiba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.