Pénzügy
Korhaz(960x640)(1).jpg (kórház, szülés, újszülőtt)

LMP: a “családbarát” kormány nem akar többlettámogatást adni az egyszülős családoknak

24.hu
24.hu

2016. 04. 20. 14:45

Korábban a témában:

Miközben az egyszülős családok szegénységi aránya az átlag közel kétszerese és minden harmadik család, ahol egy szülő neveli gyermekét, a szegénységi küszöb alatt él, a Fidesz-KDNP szerint nincs szükség az egyszülős családok kiemelt támogatására. A Népjóléti bizottság mai ülésén a kormánypártok leszavazták az LMP javaslatát, ami komplex segítséget nyújtott volna a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek és csökkentette volna a gyermekszegénységet.

Az önmagát családbarátnak nevező kormány nem akar többlettámogatásokat adni azoknak a családoknak, ahol a gyermeknevelést egy szülő keresetéből kell megoldani, és amelyek így jóval nagyobb terheket cipelnek. A Fidesz-KDNP képviselői a bizottsági ülésen elmondták, hogy ugyan tisztában vannak az egyszülős családok nehéz helyzetével, de a kormány nem akar többlettámogatást adni az ilyen családoknak, mert az visszaélésekhez vezetne. Mint azt kifejtették, a többlettámogatás reményében nőne a „látszatválások” száma.

Az ellenzéki párt szerint egyszerűen arról van szó, hogy a kormány felső középosztályt támogató politikájába nem illik bele a szegénységben élő egyszülős családok támogatása. A kormány az egyoldalúan a magas jövedelemmel rendelkezőkre célzott családpolitikával tudatosan elfordítja a fejét a nehéz helyzetben levő családokról.

Nekünk minden család ugyanolyan fontos, ezért feltétlenül szükségesnek tartjuk a családi pótlék differenciált emelését, a GYES és a GYET emelését, hiszen az alanyi jogon járó családtámogatások szegénységcsökkentő hatása közismert – jegyzik meg a közleményben. Emellett azt is írják, hogy biztosítanák az egyszülős családok kedvezményes gyermekétkeztetésre való jogosultságát, valamint azt, hogy könnyebb hozzáférését kapjanak az egyszülős családok a napközbeni gyermekellátásokhoz. Segítenének a tartásdíj valós jövedelem alapján való megállapításában is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.