Pénzügy

Idősek pénzét csalták ki – elkapták őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Antal 20 éves budapesti, valamint L. József 19 éves ócsai lakosokkal szemben.

Így verték át az öregeket

A két férfi magukat fiktív, be nem jegyzett cégek képviselőjének kiadva időskorú sértetteket tévesztett meg azzal, hogy a részükre korábban magas áron értékesített különféle egészségmegőrző termékeket a vételárnál magasabb összegért, regisztrációs és bevizsgálási díj megfizetése ellenében külföldön értékesítik. A díjak átvételét és a termékek bevizsgálását követően szinte minden esetben azzal keresték fel a sértetteket, hogy a termékek hibásak és azok javítása céljából még további pénzösszegeket csaltak ki tőlük. A gyanúsítottak a termékeket minden esetben bizományos értékesítési szerződés ellenében vették át, mely alapján a terméket egy éven belüli eredménytelen értékesítés esetén a sértettek részére visszaadták volna.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknak az átvett termék értékesítése nem állt szándékában, a termékek értékesítése érdekében semmit sem tettek, azok bevizsgálására egyetlen alkalommal sem került sor. A sértettektől átvett pénzt saját megélhetésükre fordították.

A két férfit a nyomozók beazonosították és 2016. március 16-án Budapesten a XIII., Nyugati téren elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Velük szemben a további eljárást a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányság – őrizetbe vételük mellett – folytatja, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik