Belföld

Unokázós csalókat fogtak a rendőrök

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 16. 13:18

A Soproni Rendőrkapitányság csalás megalapozott gyanúja miatt egy 45 éves férfival és egy 29 éves nővel, valamint egy 31 éves férfi bűntársukkal szemben folytat nyomozást.

A Soproni Rendőrkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2016. március 9-én a reggeli órákban fogták el S. Tamás 45 éves és L. Brigitta 29 éves győri tartózkodási helyű lakosokat. A gyanúsítottak 2015. szeptembere és 2016. februárja között 12 alkalommal csaltak ki idős személyektől több százezer forintos összegeket, összesen 2 530 000 forint értékben.

A büntetőeljárás során a nyomozók megállapították, hogy az időskorú női sértetteket vonalas előfizetői telefonszámukon egy női hang hívta fel, aki hol unokájukként, hol pedig lánygyermekükként igazolta magát. Miután a szépkorúak elhitték, hogy a hívó fél a hozzátartozójuk, beleegyeztek a kért “gyors pénzügyi segély” címén kialkudott pénzösszeg átadásába. Ekkor a 45 éves elkövető hívta egyik bűntársát, aki a pontos cím közlését követően a sértett lakóhelyén megjelent és lezárt borítékban a kicsalt pénzösszeget átvette, majd a helyszínről eltávozott. A sértettek felhívásához és az egymás közötti kapcsolattartáshoz a bűnelkövetők erre a célra vásárolt és használt mobiltelefonokat és SIM kártyákat használtak, melyeket egy-két nap után lecseréltek.

A Soproni Rendőrkapitányság munkáját az Országos Rendőr-főkapitányság központi szervei bűnügyi-elemző szakmai támogatásukkal segítették, melynek eredményeképpen sikerült a bűncselekmény elkövetőit felkutatni és azonosítani.

A kooperáció eredményeképpen a soproni és a megyei rendőr-főkapitányság rendőrei elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították S. Tamás 45 éves, L. Brigitta 29 éves győri illetőségű személyeket.

A nyomozók mindkettőt – őrizetbe vételük mellett – csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A soproni rendőrök a büntetőeljárás során szintén a fenti bűncselekmények miatt elfogták és kihallgatták R. Krisztián 31 éves győri lakost, aki S. Tamás egyik bűntársa volt. A két férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését.

(police.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.