Pénzügy

Varga: a tanrend része lehet a pénzügyi tudatosságra nevelés

varga-mihaly(2)(960x640).jpg (varga mihály, )
varga-mihaly(2)(960x640).jpg (varga mihály, )

A Magyar Bankszövetség szervezésében a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7–11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel.

Varga Mihály – ahogyan tavaly, idén is – rendhagyó órát tartott gimnazistáknak a legfontosabb gazdasági és pénzügyi fogalmakról. A II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11-dikes diákjainak a megtakarítások különböző formáiról, a kockázatok mérlegelésének fontosságáról beszélt. A tanórán a jövedelem és a bevétel közötti különbség mellett a megtakarítások és a hitelezés formáinak ismertetésekor azokról a szempontokról is szólt, amelyeket egy-egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt figyelembe kell venni.

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta, a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi  tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja. Mint mondta: a 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető vállalkozói önkéntes adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

A tárcavezető az eredmények között adott számot arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik