Pénzügy
varga-mihaly(2)(960x640).jpg (varga mihály, )

Varga: a tanrend része lehet a pénzügyi tudatosságra nevelés

24.hu
24.hu

2016. 03. 16. 09:45

A Magyar Bankszövetség szervezésében a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló programban idén március 7–11. között több mint 100 ezer diák osztályfőnöki órákon ismerkedhetett meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal, a megtakarítások alapkérdéseivel.

Varga Mihály – ahogyan tavaly, idén is – rendhagyó órát tartott gimnazistáknak a legfontosabb gazdasági és pénzügyi fogalmakról. A II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 11-dikes diákjainak a megtakarítások különböző formáiról, a kockázatok mérlegelésének fontosságáról beszélt. A tanórán a jövedelem és a bevétel közötti különbség mellett a megtakarítások és a hitelezés formáinak ismertetésekor azokról a szempontokról is szólt, amelyeket egy-egy pénzügyi döntés – például hitelfelvétel – előtt figyelembe kell venni.

Varga Mihály a rendhagyó órát követően elmondta, a nemzetgazdasági tárca a pénzügyi  tudatosság mellett a vállalkozások indításához szükséges ismeretek és kompetenciák elsajátítását is támogatni kívánja. Mint mondta: a 2016-2017-es tanévtől országosan elérhető vállalkozói önkéntes adatbázist kívánnak létrehozni, amely támogatja az iskola és a vállalkozói szféra közötti kapcsolatfelvételt.

A tárcavezető az eredmények között adott számot arról, hogy a jövő tanévtől Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét címmel pénzügyi és vállalkozói ismeretek egyaránt megjelennek majd a köznevelési intézmények tanrendjében.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.