Pénzügy

Matolcsy rokonának bankjáé lehetnek a Buda-Cash ügyfelei

buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)
buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)

Kizárólag az NHB Növekedési Hitel Bank pályázhatott a tavaly bebukott Buda-Cash Brókerház ügyfélállományára a tegnap délutáni határidőig – feltételezik a piacon. Ezt az értesülést azonban a hitelintézet nem kívánta kommentálni a hírt lehozó Világgazdaság érdeklődésére. (Az NHB Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja.)

Bár jelenleg huszonegy cég üzletelhet az értékpapírpiac központjának számító Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a potenciális vevők körét eleve szűkíti a lap szerint, hogy a befektetési vállalkozások közül az árutőzsdei szolgáltatók nem pályázhattak, a Reálszisztémát novembertől felügyeleti biztos irányítja, a Codex pedig 2016 őszéig felhagy a tőzsdei kereskedéssel.

Egy megszólaltatott brókercég szerint első ránézésre kecsegtetőnek tűnt az ajánlat (piaci részesedés növelése céljából), de végül mégsem adtak ajánlatot.

A csomag a felszámolást végző PSFN szerint több szempontból is kockázatos egyébként, pl. mert nem tudni pontosan mekkora állományról is van szó, és abban még változás is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik