Pénzügy

A könyvelők nem hagyják lenyomni magukat

könyvelő (könyvelés, )
könyvelő (könyvelés, )

Mint korábban írtunk róla, a könyvelők hátba támadásként élték meg, hogy a minisztérium korábbi ígérete ellenére mindenféle előzetes egyeztetés nélkül jelentette be, hogy jön az új könyvelőket, adótanácsadókat és könyvvizsgálókat ellenőrző hatóság. Ráadásul már júliustól. Vagyis úgy akartak föléjük ültetni egy ellenőrző szervet, hogy őket meg sem kérdezték, holott azt ígérték, erre nem fog sor kerülni.

A lépés összefogásra késztette a szakmai érdekképviseleteket, és úgy tűnik, mégis lesz egyeztetés a minisztériummal.

Hétfőn egyeztetést tartott az Adótanácsadók Egyesülete, a Számviteli Szakemberek Egyesülete, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, valamint a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete.

Az új hatóság létrehozásával összefüggő – és eddig megválaszolatlan kérdéseket – és a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményének mondanivalóját egyeztették az érdekképviseleti vezetők. Minden részt vevő szakmai szervezet egyetértett abban, hogy jelenleg semmit se lehet tudni az új hivatalról. Megfogalmazták továbbá azokat a sarkalatos kérdéseket, amikre a szerda délutáni egyeztetésen várnak választ a minisztérium illetékeseitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik