Pénzügy

Matolcsyék 13 millióra bírságolták az OTP-t

mnb(210x140).jpg (Array)
mnb(210x140).jpg (Array)

Pénzforgalmi szabálysértések miatt 13 millió forintra bírságolta az OTP Bankot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A hitelintézetnek legkésőbb március 31-ig meg kell szüntetnie a jogszabálysértéseket – írta az MTI.

Az MNB csütörtökön közzétett határozata szerint az OTP Bank a jóvá nem hagyott fizetési műveletek teljesítése esetén megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt. A hitelintézet megsértette továbbá a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB rendelet fizetési megbízások tárgynapi teljesítésére, a jóvá nem írható átutalások visszautasítására, a fedezethiány miatt nem teljesíthető beszedési megbízások sorbaállítására, a hatósági átutalások feldolgozására, a fizetési műveletek haladéktalan jóváírására, valamint az értéknap használatára vonatkozó rendelkezéseit is.

Az MNB a bank terhére értékelte, hogy a jogszabálysértés számos vonatkozásban előfordult, a jogszabálysértő állapot több esetben huzamosan, a hitelintézet számlavezető rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe építetten állt fenn, valamint, hogy a nem haladéktalan jóváírás és nem megfelelő értéknap alkalmazása jelentős számú fizetési műveletet érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik