Pénzügy

Queastor-ügy – így loptak Polt Péter szerint

Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
Polt-Peter(430x286).jpg (Array)

Újabb részletek derültek ki a Quaestor-csalásról – írta a Napi.hu Polt Péter legfőbb ügyész képviselői kérdésre adott válasza alapján.

A tényfeltárás még tart, így még nincs meg, mivel is gyanúsítják az érintetteket. Polt Péter annyit írt Tóth Bertalan MSZP-s képviselő kérdésre, hogy az “egymilliárd forintot” meghaladó készpénzt a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. céges házipénztárából vették fel, ezért nem tűnhetett fel a számlavezető bankoknak a évek óta tartó csalás.

Eddig még semmilyen vád nem állt meg

Azt is írta, hogy a nyomozás során keletkeztek eredménytelen vagyonkimentési kísérletre utaló bizonyítékok, de azok alapján bűncselekmény megalapozott gyanúját nem lehetett megállapítani. A vagyonkivonás veszélyét jelző információk ennek ellenére nem maradtak értékelés nélkül, azokat a vagyoni jogokat korlátozó kényszerintézkedések előfeltételeinek
vizsgálata körében vették figyelembe az ügyben eljáró hatóságok – tette hozzá.
Bennfentes információval való visszaélésre utaló, bűncselekmény gyanúját megalapozó adat a nyomozás során eddig szintén nem
keletkezett. A vagyonkimentés vizsgálata az elkülönített ügyrészekben is folyamatban van – közölte Polt.

Korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúját szintén nem tudták még megállapítani, és Tarsoly Csaba István gyanúsítotthoz köthető olyan okirati bizonyíték beszerzésére sem került sor, amely másoknak adott jogtalan előny kifizetését igazolná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik