Pénzügy

Remek ingatlanokat csíphetnek meg a családok a 10+10 millióból (x)

Budapesten nagyobb a választék, de vidéken is találhatunk olyan lakásokat, házakat, amelyek a háromgyerekeseknek ideálisak lehetnek.
December végén ahogy ígérték, kijöttek a megújuló családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) részletei. A leglátványosabb változás a háromgyerekeseknél (vagy a három gyermeket vállalóknál) lesz: a CSOK segítségével 10 millió forintos állami támogatást kaphatnak, továbbá kedvezményes (maximum 3 százalékos kamatozású), legfeljebb 10 millió forintos összegű hitelt is igényelhetnek az új lakás, ház vásárlásához.

Megnéztük a Költözzbe.hu-n, a vállalkozó szelleműek miből válogathatnak, ha már rögtön az év elején belevágnának a projektbe

Budapesten majdnem 500 találatot jelzett az új építésű lakásokra a részletes kereső. (Vannak persze a felhozatalban olyan ingatlanok is, amelyekre valószínűleg inkább az „újszerű” jelző illene, hiszen a képekről is látszik, hogy lakott ingatlanokról van szó. Ezek a CSOK szempontjából már használt lakásnak számítanak.) A fővárosi kínálatból egy ikerház felét mutatjuk be, és egy lakóparki téglalakást.

4 szobás ikerházi

A XXIII. kerületben (Orbánhegy) található a nappali plusz három hálószobás, belső kétszintes, 99 négyzetméteres téglából készült ikerházfél, két fürdőszobával, saját telekrésszel. Az eladó külön hangsúlyozza, hogy igényesek a burkolatok, és hogy azonnal költözhető állapotban van a ház.

16.01.04. első
21,7 millió forintot szeretne kapni, ami hajszállal kevesebb négyzetméterre vetítve, mint amennyit a többi négyszobás kerületi ikerházért kérnek átlagban az eladók.

3 szobás téglalakás

A XVIII. kerületben (Pestszentimre, kertváros) kínálják a 73 négyzetméteres, nappali plusz két szobás, amerikai konyhás, teraszos, az eladó szerint alacsony rezsijű földszinti lakást (mérőórák vannak). Ami fontos lehet: a lakásban konyhabútor nincs. A ház által körülölelt udvarban van viszont egy hangulatos kis tavacska.

16.01.04. második
Jelenleg 23,3 millió forintra tartja az eladó (1,5 millió forintot engedett már szeptember óta). Nézze meg azt is, hogyan viszonyul ez az ár a kertvárosi és kerületi eladók átlagos kínálati árához.

Győrben jóval szűkebb a választék, mint a fővárosban, mindössze 32 találatot jelez a kereső, köztük találtunk egy nagycsaládnak kifejezetten alkalmasat.

5 szobás sorházi lakás

Belső kétszintes a Csanak mellett Gyirmóton épült, 123 négyzetméteres, 2 fürdőszobás, lent tágas amerikai konyhás nappalis, fent négy hálószobás, kint garázsos, két saját kertrészes (kis játszótér is van a gyerekeknek) házrész. A fűtés cirkóval megy, és van kamra, valamint gardrób is. A képek alapján úgy tűnik, azonnal költözhető.

16.01.04. harmadik
Az ára 25,9 millió forint, ami kicsit alatta van a győri kínálati átlagárnak 5 vagy többszobás kategóriában, négyzetméterre viszont kicsit felette.

Debrecenben szintén 32 ingatlant hozott fel a kereső, ezek közül egy sorházat emeltünk ki.

3 (vagy 4?) szobás sorházi lakás

A ház adatai szerint 1 plusz két félszobás (innen valószínűleg kimaradt a nappali), a felsorolás szerint viszont 4 szobás ez az Alsójózsán található 105 négyzetméteres, teraszos, garázsos, kertes, burkolatválasztás előtt álló ingatlan. Belső fotókat sajnos nem raktak fel az oldalra, de a külső kép alapján érdemes lehet megnézni.

16.01.04. negyedik
20,2 millió forintot szeretne érte az eladó, ami négyzetméterre majdnem 20 százalékkal alacsonyabb, mint amennyit a többi eladó kér Debrecenben a hasonló szobaszámú ingatlanokért.

Pécsett kicsivel nagyobb kínálatot találtunk (58 ingatlan). Íme szintén egy befejezésre váró lakás.

4 szobás téglalakás

A debrecenihez hasonlóan itt is csak a burkolatok hiányoznak a 77 négyzetméteres, teraszos, az eladó szerint minőségi anyagokból készült társasházi lakásból, melyhez a mélygarázsban lehet venni parkolóhelyet is.

16.01.04. ötödik
Az ár pedig a legalacsonyabb a mai összeállításban: 15 millió forint. Ez az ár egyébként pécsi viszonylatban is kedvezőnek tűnik.

Ha máshol keresne új ingatlant, most ezer ajánlatból választhat a Költözzbe.hu-n – állítsa be hova, mibe költözne!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik