Pénzügy

Elvileg időben kaphatnak bért a közalkalmazottak

államkincstár (államkincstár)
államkincstár (államkincstár)
A Központosított Illetmény-számfejtési Rendszerre (KIRA) sikeresen átállt a Magyar Államkincstár, így határidő előtt elkészült a decemberi bérszámfejtés és az érintett intézmények valamennyi munkavállalója időben megkaphatja illetményét.

A 2015. december havi illetményszámfejtés zárása előrehozottan, december 20-án megtörtént (kivételesen nem a hónap utolsó munkanapján, tekintettel a 2007-2013 programozási időszak zárásához kapcsolódó teendőkre), a fizetési jegyzékek az érintett intézmények valamennyi munkavállalója részére elkészültek. A főszámfejtést követően előálltak az utalási állományok, listáik melyeket a Kincstár ellenőrzés után az e-Adat rendszeren keresztül december 22-től adott át az intézmények részére további egyeztetésre és ellenőrzésre.

Fentiek alapján a munkabér kifizetését – mint eddig is – az intézmények indítják saját hatáskörükben a bankszámlájukról. Egy intézmény csak akkor tud utalni munkavállalói részére, ha megfelelő fedezet áll rendelkezésére a számláján.

Az érintetteknek valamennyi intézményben – a jogszabályokban foglaltak szerint – a közszolgálati jogviszonnyal rendelkezők esetében, valamint a rendvédelmi szerveknél a hónap 5. napjáig, a közalkalmazottak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak esetében a hónap 10. napjáig kell megkapniuk munkabérüket – tudatta a Magyar Államkincstár közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik