Közélet

Az Államkincstár szerint nem miattuk késnek a bérek

A Magyar Államkincstár szerint időben átadták az utaláshoz szükséges adatokat – nincs itt semmi látnivaló.

A Magyar Államkincstár a jogszabályban előírt határidőre elkészítette a november havi főszámfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, amelyeket december 2-ig megküldött az intézményeknek. A munkabért – ahogyan eddig is – az intézmények indítják a saját banki számlájukról. A Kincstár tehát nem felelős a sajtóban az utóbbi napokban említett állítólagos csúszásokért – derül ki a Magyar Államkincstár közleményéből.

Az állami szervezet az Index pénteki cikkére reagált, amelyben arról írtak, hogy százezrek fizetése csúszik országszerte, mert az Államkincstár technikai hibára hivatkozva nem tudja időben elutalni a közalkalmazottak november havi bérét.

A Magyar Államkincstár szerint azonban nincs csúszás, a számfejtés az előírásoknak megfelelően a tárgyhónap utolsó munkanapján indult. A központosított illetményszámfejtő rendszer (KIRA) időben készítette el a számfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat.

A Kincstár felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a jogszabályban előírt határidők eltérhetnek az intézményekben eddig kialakított utalási gyakorlattól. Ezúton is kérjük azokat, akik fizetési késedelmet tapasztaltak, jelezzék ezt a Kincstár honlapján lévő kira.info@allamkincstar.gov.hu e-mail címen. Ilyen esetben a Kincstár haladéktalanul felveszi az érintett intézménnyel a kapcsolatot és tisztázza a késedelem valódi okát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik