Pénzügy
háziorvosi rendelés (Array)

A gazdagokra különadót vetnének ki az egészségügy finanszírozásához civil lobbisták

24.hu
24.hu

2015. 12. 09. 10:51

Korábban a témában:

A magyar egészségügy egy járókeretes, a teljes kimerültség szélén álló emberre hasonlít, aki húzza maga után a koloncait (finanszírozási gondok, orvos hiány, eszközpark elavultsága stb…). Néha kap a szájába egy-egy falatot, mely legfeljebb egy rövid ideig tartó túléléshez elégséges. Civilekből álló lobbicsoport kezdte meg működését az áldatlan helyzet kijavítására. A Betegút Egyesület (www.betegutegyesulet.hu) nem szokványos javaslatokkal él a döntéshozók irányába.

„VÉSZJELZÉS”

A program hároméves elképzelést tartalmaz, 2017-től kezdődően. Három forrásból kívánják az egészségügyet talpra állítani, egy erőteljes pénzügyi javaslattal.

Legfontosabb elemei:

  • Költségvetési forrás biztosítás (2017-ben +3 százalék, aztán évente 1-1 százalékkal kevesebb pluszt kérnek 2015-höz képest).
  • Szolidaritási különadó (ezt kiemelt jövedelemmel rendelkező magánszemélyekre és az 50 millió forint éves árbevétel feletti vállalkozásokra vetnék ki – kivétel azokra, akik már különadóznak).
  • A fel nem ajánlott 1 százalékok átcsoportosítása az egészségügy területére.

A program megvalósítása érdekében a Betegút Egyesület erőteljes szervezési tevékenységet kezdett a beteg szervezetek az egészségügyi dolgozói szervezetek és a tejes társadalom körében.

Az egyesület nyitott minden tárgyalási javaslatra, a jövő év elejétől pedig tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal a problémák megoldása érdekében.

25 éve együtt! Ünnepeljen velünk!

bonbons

Regisztráljon most és ajándék szakmai könyvet nyerhet!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.