Pénzügy

Nem csinált titkot a NAV abból, hogy le fognak csapni a renitens télapókra

Megszólalt az adóhivatal a megbírságolt Mikulás ügyében, azt mondták, teljesen normális, hogy lakást bérelnek az ilyen lebuktatásokhoz.

Valamivel több mint tízezer forintról nem adott számlát a hétvégén megbírságolt Mikulás, ezért akár 200 ezer forintos bírságot is kaphat – tudósít a Tények. Az ajándékosztás után derült ki, hogy nem igazi család rendelte meg szolgáltatását: azt mondták neki, hogy menjenek ki a konyhába, mert mutatnának valamit. Az adóigazolványukat.

A megbírságolt Mikulás azt mondta, később akarta bevallani ezt a jövedelmet, de a megkérdezett adószakértő szerint ez esetben is kellett volna nyugtát adnia. A NAV szóvivője azt mondta: teljesen normális, hogy kibérelnek egy lakást például Mikulás-ellenőrzéshez, és egyébként sem csináltak titkot abból, hogy a karácsonyi akciójuk során kiket fognak ellenőrizni: a mikulásokat, fenyőárusokat, tűzijáték-kereskedőket egyaránt.

A szóvivő a konkrét esetről nem beszélhetett, mert a lebukott férfi nem engedélyezte, hogy részletesen beszámoljanak az ügyről, így az adótitoknak minősül. A megbírásolt Mikulásról viszont a külföldi sajtó, a francia Libération is beszámolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik