Pénzügy
tőzsde (tőzsde, )

Hétfőn startolt a Duna House a tőzsdén

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 10:34

Hétfőn elindult a hazai lakóingatlan- és lakáshitel-közvetítői piac meghatározó szereplője, a Duna House Holding Nyrt. részvényeinek nyilvános értékesítése - írta a cég közleményében.
Korábban a témában:

Magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek is megvásárolhatják a társaság részvényeit, melyek maximumára 4.250 forint. A részvények a Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., az Erste Befektetési Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban jegyezhetők.

Tíz napig lehet jegyezni

A nyilvános jegyzési időszak legkésőbb november 20. 14 óráig tart. Ezzel párhuzamosan zártkörű részvényértékesítésre is sor kerül az intézményi befektetők részére.

Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House csoport társtulajdonosa és vezetője elmondta, hogy a részvényértékesítés elsődleges célja a tőkebevonás, annak érdekében, hogy a Társaság a jelenlegi kedvező piaci környezetben regionális akvizíciókon keresztül is tovább fejlődhessen.

A társaság részvényei minden forgalmazónál személyesen, illetve meghatalmazott útján jegyezhetők. Emellett egyes forgalmazóknál lehetőség van telefonon, emailen, faxon, illetve online módon történő jegyzésre is. A jegyzés feltétele, hogy a részvényjegyző rendelkezzen értékpapírszámlával valamelyik forgalmazónál, részvényjegyzési nyilatkozatát leadja, és a jegyezni kívánt részvénymennyiség maximum árral számított ellenértékét a forgalmazónál vezetett ügyfélszámlára legkésőbb a jegyzési időszak lezárásáig átutalja. Az értékpapír és ügyfélszámlával még nem rendelkező érdeklődőknek a felsorolt forgalmazóknál kell számlát nyitniuk ahhoz, hogy részt vehessenek a jegyzésben.

Hamarosan kezdődhet a kereskedés is

A jegyzési időszak lezárását követően 2 munkanapon belül határozzák meg a végleges részvényárat. A nyilvános jegyzésben részt vevők esetében a végleges ár a maximális részvényenkénti árat nem haladhatja meg. Amennyiben a zártkörű értékesítésben a maximális árnál alacsonyabb ár alakul ki, úgy ez lesz az irányadó a nyilvános jegyzésben résztvevők körében is. Ugyanekkor határozzák meg a jegyzési igények kielégítésének mértékét is.

A társaság részvényeivel minden részvénytulajdonos egy időben, az első kereskedési naptól kezdheti majd meg a kereskedést. E napot a Társaság kérelmére a BÉT jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.