Pénzügy

Az Uber már nem csak a taxisok, de a BKK kiegészítője is

Az Uber megbízásából az Ipsos felmérést készített a magyar Uber-felhasználók körében. Statisztikai adatokból már korábban kiderült: a budapesti Uber-utazások közel egyharmada metróállomás közelében indul vagy végződik.

Vagyis az Uber már most a tömegközlekedés kiegészítője Budapesten. Ezt erősítették meg a most napvilágot látott számok is – írta a társaság közleménye.

A felmérésből az is kiderült: a tipikus Uber-felhasználó egyedülálló, diplomás alkalmazott vagy közép- illetve felsővezető, húszas évei végén járó fiatal. Az utasok alapvetően nagyon elégedettek az Uberrel és bátran ajánlanák barátaiknak is a szolgáltatást.

Az utazásmegosztó szolgáltatást használók közel 50 százaléka a belvárosban, 42 százalékuk pedig a főváros peremkerületeiben vagy a külvárosban él.

Az Uber-használók 62 százaléka napi szinten, vagy hetente többször is igénybe veszi a tömegközlekedést. Körükben a taxi használata sokkal ritkább: az Ubert igénybe vevők kevesebb, mint 20 százaléka utazik taxival napi, vagy heti szinten, míg 44 százalék egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán taxizik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik