Pénzügy

Adóvégrehajtást kapott Stahl Judit cége

stahl judit (stahl judit)
stahl judit (stahl judit)

Az adóhivatal szeptember végén végrehajtási határozatot adott ki Stahl Judit Kulinária Kiadó Kft..-jével szemben, ez jelenleg is hatályban van. Egy időre a cég adószámát is felfüggesztették – írta a napi.hu.

A Kulinária Kiadó jelenteti meg Stahl Judit szakácskönyveit, magazinját és üzemelteti a Stahl.hu weboldalt, valamint kereskedik gasztronómiai és szórakoztató irodalmi könyvekkel.

A lap megkereste a kiadót, ahol azt válaszolták, hogy a végrehajtás és az adószám felfüggesztése elmaradt átvezetés, téves inkasszó miatt történt.

Szerencsére szinte minden esetben a NAV progresszív és segítő hozzáállásával találkozunk, de néha elveszünk a bürokráciában, a jogszabályok nem mindig gyakorlatiasak és életszerűek mivel nem a végrehajtók alkotják azokat. Nyersebben fogalmazva, az ott dolgozók sem értenek vele egyet, de be kell tartaniuk.

– adott magyarázatot az adóhivatali eljárásokra a kiadó pénzügyekért felelős munkatársa. Cégünk stabilan nyereségesen, a közterheket a lehető legnagyobb odafigyeléssel leróva működik immár tíz éve – hangsúlyozta a pénzügyi vezető.

A Kulinária Kiadó online elérhető beszámolója 2013-as, e szerint két évvel ezelőtt 155 millió forint nettó árbevételt ért el – ami 18 millióval kevesebb az előző évinél -, az adózott eredménye hétmillió forint volt. A 180 millió forint saját tőkéjű cég kötelezettségállománya akkor meghaladta a 46 millió forintot.

A cég munkatársa szerint a 2013-ashoz hasonlóan alakult a 2014-es pénzügyi évük is, 2015-re pedig kicsit gyengébb eredményt várnak mindkét cégüknél, a Kulináriánál és StahlBohus Kft.-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik