Pénzügy

Sarokgarnitúráról kérdezte a NAV a 8 éves kisfiút

nav(2)(650x433).jpg (Array)
nav(2)(650x433).jpg (Array)

Az adóhatóság arról kérdezte a kisiskolás fiút, vett-e ötéves korában tört fehér sarokgarnitúrát az interneten. Az ügyben a NAV mindenkit megkeresett, aki adott időben és adott témában regisztrált egy bizonyos internetes oldalon – írta a Blikk.

Az iskolást egy költségvetési csalási ügyben hallgatták ki tanúként. Azt kérdezték tőle, adott-e előleget, kapott-e bizonylatot, és honnan szerzett tudomást az üzletről. Személyleírást is kértek tőle azokról, akik a bútorokat kiszállították.

Csakhogy a Noel nevű fiúnak három éve nem volt még csak számítógépe sem – mondta édesapja a lapnak. A szülő nem érti, miért kérdezgeti a NAV a gyermeket. Mint arról beszámoltunk, napok óta igyekszik elérni a nyomozó pénzügyőr századost, hogy magyarázatot kapjon.

Az ügyről az adóhatóság sajtóosztálya annyit árult el, hogy egy internetes felületen regisztrált személyeknek küldtek megkeresést az ügyben. Mindenkit megkerestek, aki az illető oldalon a NAV által vizsgált témában és időszakban regisztrált. Az adóhatóság szerint megeshet, hogy más regisztrált a kisfiú nevében, de ezt ők nem tudhatják.

Az ügyben a NAV 800 úgynevezett távtanút keresett meg, akik írásban is válaszolhatnak a hatósági érdeklődésre. Ha a kisfiú 30 napon belül nem teszi ezt meg, személyesen kell megjelennie a hatóság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik