Pénzügy

Győrben és Sopronban is találni még kedvező árú lakásokat (x)

Sopronban a 40-59 négyzetméteres lakásoknál a négyzetméterár 36 százalékkal 367 ezer forintra nőtt, Győrben pedig a családi házaknál következett be 15 százalékos áremelkedés – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből, amely a soproni és a győri lakóingatlanok hirdetési árait vizsgálta.

Árak, méretek, városok

A legnépszerűbb 40-59 és 60-79 négyzetméteres kategóriában a győri lakások felemásan szerepeltek. A kisebb méretkategóriában 7,6 százalékkal 279 ezer forintra csökkent az átlagár, míg a 60-79 négyzetméteres lakásoknál viszont 1 százalékkal 306 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár. Ezzel szemben Sopronban a 40-59 négyzetméteres lakások négyzetméterára 36 százalékkal 367 ezer forintra, a 60-79 négyzetmétereseké pedig 28 százalékkal 328 ezer forintra nőtt.

A kutatás szerint a soproni áremelkedés kiugrónak mondható, a 40-59 négyzetméteres méretű lakások 367 ezer forintos átlagos hirdetési ára majdnem eléri a budapesti, jó  állapotúként hirdetett lakások idén szeptemberi 386 ezer forintos átlagárát.

A Házár Tárházban ehhez képest a győri lakások átlagos kínálati ára 268 ezer forint volt októberben, a soproniaké pedig 317 ezer forint. Megnéztük azt is, aki venni szeretne, mit talál most a két városban a Költözzbe.hu legnépszerűbb ajánlatai között.

Kisebb soproni

Felújított, földszinti, 42 négyzetméteres, kétszobás, tárolóval is rendelkező téglalakás, rövid leírással, vidám színekkel, érdekes belső megoldásokkal.

sopron_kicsi

9,2 millió forintot kérnek érte, ami az oldalon meghirdetett kétszobás téglalakások átlagos 354 ezer forintos négyzetméteráránál 38 százalékkal kedvezőbb.

Kicsit nagyobb soproni

Érdekes ez az 51 négyzetméteres „emelt szintű szerkezetkész” másfélszobás téglalakás, ami már tulajdonképpen nem is Sopronban van, hanem onnan néhány kilométerre, mint írják, csendes környezetben. Van néhány dolog, amit még be kell fejezni, és van bővítési lehetőség is, a tetőtérbe.

sopron_közép

Az ára 11,99 millió forint – nyilván a félig kész állapot miatt. 34 százalékkal kér érte kevesebbet a tulaj, mint többi soproni.

Győri kisebb

43 négyzetméteres, másfélszobás, üresen álló földszinti lakásról van szó, amely a tulaj szerint festés után azonnal költözhető. A nyílászárókat lecserélték, és pozitívum az alacsony rezsi és közös költség (utóbbira havi 6 ezer forintot írnak).

győr_kicsi

Októberben kezdték árulni, de azóta 1,2 millió forintot engedtek az árból, így most 10,5 forintot szeretnének érte kapni. A meghirdetett kétszobás téglalakások átlagos négyzetméterárához (319 ezer forint) képest ez -23 százalékot jelent.

Győri nagyobbacska

Háromszobás, 64 négyzetméteres a tízemeletes panel negyedik szintjén lévő lakás, amiben a fürdőszobát és a WC-t felújították. Annyit tudunk meg még a leírás alapján, hogy a közös költség 8000 forint.

győr_közép

Szintén faragott a tulaj az első árelképzeléséből, így most 12,99 millió forintra tartja a lakást. Négyzetméterre 19 százalékkal kevesebbre (203 ezer forintra), mint a többi háromszobás győri panelos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik