Pénzügy

Razziázott a NAV egy magyar torrentoldalnál

pénzügyőrök (Array)
pénzügyőrök (Array)

Nem élhette meg a kilencedik születésnapját a 2006 óta üzemelő 1st, a NAV rászállt a torrenttrackerre. Az üzemeltetők a hivatalnak és a felhasználóknak is üzentek a Facebookon – írta az Asva.info.

A 1st néhány napja szűnt meg működni, utána hamar elindultak a találgatások, hogy hardver probléma, vagy valami komolyabb jogi akadály miatt nem megy a tracker – írta a lap. Az üzemeltetők aztán egyértelművé tették a helyzetet, amikor bejelentették, hogy “biztonsági okokból” állították le a torrentoldalt.

A Facebookon közzétett üzenetükben azt írják, “sajnos a navos razzia igaz, lefoglalások is voltak”. A hatóságnak üzenve a torrentesek hozzáteszik: remélik, hogy “Orgoványi Béla, Tarsoly Csaba és a többi ügy esetében is hasonlóan alaposan járnak/jártak el”.

A bejegyzésben mindenkit emlékeztetnek, hogy “Facebook minden információt kiad ilyen esetekben is, neveket, IP címeket, magánbeszélgetéseket is, de felhasználókig nem tudnak eljutni, emiatt nem kell aggódni” – írták.

A tracker visszakapcsolásáról egyelőre csak annyit tudni, hogy az üzemeltetők tervezik, de biztonsági okokból nem Facebookon jelentkeznek majd ezután.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik