Pénzügy

Rangos ingatlanos díjat nyert az Eiffel Palace

Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)
Eiffel Palace (magyar nemzeti bank, matolcsy györgy, offshore, eiffel palace)

A Horizon Development rangos európai elismerésben részesült az Eiffel Palace irodaházért. A felújított épületet tőlük vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 nyarán 45,3 milló eurós (13,6 milliárd forintos) áron. Az offshore tulajdonosok szerződését a mostani igazságügyi miniszter irodája készítette. Ez persze semmit nem von le a rangos ingatlanos díj értékéből, amit a fejlesztők kaptak.

A Horizon Development ügyvezető partnerei – Kovács Attila MRICS és Czár Balázs – egyetértettek abban, hogy “az ilyen nemzetközi elismerések megerősítik fejlesztői ambíciónkat, hogy olyan világszínvonalú, csúcsminőségű és fenntartható épületeket hozzunk létre, amelyek unikális jegyeikkel nem csak Magyarországon, de külföldön is kiemelkedőek.”

Az International Property Awards európai tagozatának 2015-2016-os nyerteseit a londoni Grosvenor House Hotel in Park Lane színpadán jelentették be szeptember 22-én. A magyar győztes a Horizon Development, aki Európa legmeghatározóbb fejlesztői csoportjaival versenyzett.

A pályázatokat szigorú szabályrendszer mentén értékelte a 70 fős nemzetközi zsűri, amelyet a Lordok Háza két tagja felügyelt. Lord Caithness a fejlesztési terület, míg Lord Best az ingatlan kategória kiválasztási folyamatáért volt felelős.

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke kiemelte: „az európai fejlesztők ismét kimagasló eredményt nyújtottak a verseny során, és pályázataikban lélegzetelállító projekteket mutattak be. Ezek a fejlesztések esztétikai értékük mellett nagyfokú funkcionalitásról, környezettudatosságról és technológia innovációról is tanúbizonyságot tettek.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik