Belföld

Feljelentik Matolcsyt

Az Eiffel Palace megvásárlása miatt jelenti fel a Demokrítikus Koalíció (DK) az MNB elnökét.

A DK szerint a kedden elfogadott jövő évi adócsomag miatt nőni fognak az adóterhek és szegényedni a családok. Varju László, a DK színeiben politizáló független képviselő egyetlen örömhírnek azt nevezte, hogy “ma jobban élünk, mint jövőre”.

Mint mondta: a kormány továbbra is fenntartja a “világrekorder” 27 százalékos áfát, amit megfejelt az élelmiszer-felügyeleti díjjal. Varju László úgy számolt, hogy így viszont 33 százalékos adóteher sújtja majd az élelmiszereket, de emelkedni fog az alkohol-, a dohány- és a reklámadó mértéke is, miközben megmarad a bank- és a telekommunikációs adó.

Az ellenzéki politikus mintegy mellékszálként tért ki arra, hogy a DK szerint a Magyar Nemzeti Bank az indokoltnál sokkal drágábban vette meg az Eiffel Palace épületét, ezért hűtlen kezelés miatt a legfőbb ügyészhez fordul és feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt. Az MNB az üzletet egy offshore céggel bonyolította le – tette hozzá. A DK szerint az adóemelések helyett az MNB nyereségét nem ingatlanvásárlásokra vagy alapítványokra kellene költeni, hanem be kellene fizetni az államkasszába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik