Pénzügy

Minimum 10 stadionra valót kér sürgősen kölcsön az állam

24.hu
24.hu

2015. 09. 23. 15:38

Az MFB Zrt. 200 milliárd forint keretösszegű forintkötvény kibocsátási programot indít a közeljövőben - tájékoztatták az MFB vezetői a leendő befektetőket és az újságírókat szerdán Budapesten.
Korábban a témában:

Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese elmondta: a kötvényprogrammal a tőkepiacot kívánják fejleszteni, emellett az MFB forrásbevonásra alkalmas eszközeinek palettáját is szélesíteni akarják.

Kiemelte: az első sorozat első aukcióját 10 milliárd forint összegben hirdetik meg, szeptember 28-ára, a kötvény fix kamatozású, névre szóló, dematerializált papír lesz, futamideje 2015. szeptember 30-tól 2018. április 16-ig tart.

Hozzátette: az egyes kötvénysorozatok összesített névértékét 30-50 milliárd forintra tervezik. A kötvényeket bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére is, az MFB-kötvények első tőzsdei kereskedési napja október 1. lesz.

Általános finanszírozási célokra kell

Bertalan Sándor elmondta: a kötvényprogrammal a bank eszközeit azzal a céllal bővítik, hogy az MFB minél jobban teljesítse általános finanszírozási, gazdaságfejlesztési céljait.

Az MFB vezérigazgató-helyettese kifejtette: a kötvényprogramban az egyes sorozatok futamidejét 2,3 illetve 5 évre tervezik a befektetői igényekhez igazítva, míg az MFB-kötvények döntően fix kamatozásúk lesznek. Az aukciókat 2-3 hetente bonyolítják le.

A kötvény-kibocsátási program vezető szervezői és forgalmazói az FHB Kereskedelmi Bank és az UniCredit Hungary Bank lesz, mellettük a TakarékBank és az ING Bank Magyarországi Fióktelepe is bekapcsolódik a forgalmazásba.

A 2014. december végi adatok szerint az MFB 1258 milliárd forint eszközállománnyal zárta az elmúlt évet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.