DRB Bank (Array)
Pénzügy

Több ezer kisbefektető nem jut hozzá a megtakarításához

Ők ha közvetve is, de befektetéseiket a Buda-Cashsel közös tulajdonosi körbe tartozó, az idén februárban csődbe ment DRB-csoport bankjainál tartották.

A gond az, hogy az Access Befektetési Alapkezelő befektetési alapjainak vezető forgalmazója a Buda-Cash volt. Épp ezért alakult úgy, hogy a cég befektetési jegyeinek forgalmazását a Buda-Cash bezárásának napjától szüneteltetik. Vagyis nem juthatnak hozzá az ügyfelek megtakarításaikhoz. S bár azóta találtak új forgalmazót, az Equilort, a forgalmazást azóta sem indították újra, mert az MNB nem hagyta még jóvá az új partnert – írta a vg.hu.

Van azonban még egy gond: ha végre megkapnák az áment, akkor sem biztos, hogy végre hozzájuthatnának a pénzükhöz a befektetők. Ennek oka, hogy az alapok közül több olyan is van (ők jellemzően a felszámolás alatt álló Buda-Cashnél vagy a DRB-nél tartották a befektetések egy részét), amelyeknél a jegybank szerint nem határozható meg az eszközérték, így pedig árfolyamokat sem tudnak közölni. Elképzelhető, hogy ezekre a befektetésekre addig nem fognak fizetni, amíg a felszámolásoknak nem lesz vége. Ami sok idő is lehet.

Az Access Alapkezelő egyébként a lapnak azt mondta, hogy igyekeznek minden lehetséges jogi eszközzel visszaszerezni a befektetők megtakarítását.S hogy van-e erre esély és mennyi pénzről van szó? Kattintson!

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.