Pénzügy

Ismét rekordforgalom várható a SZÉP-kártyánál

szep-kartya(b1b5e18d-14a1-4523-add6-e99958650c92)(210x140).jpg (Array)
szep-kartya(b1b5e18d-14a1-4523-add6-e99958650c92)(210x140).jpg (Array)

A tavalyi évet is jóval felülmúlhatják az idei költések az eddigi adatok alapján.

Több, mint 12 százalékkal többet költött az OTP SZÉP-kártya 900 000 kártyabirtokosa júniusban, mint tavaly ugyanilyenkor. A bankcsoport szerint ebből arra következtethetünk, hogy az idei nyáron még a tavalyi rekordévet is meghaladó összeg folyhat be a belföldi turizmusban érdekelt szereplők kasszájába a SZÉP-kártyákról.

Rekordév várható

A tavalyi évben összesen 20 milliárd forintot költöttek a három nyári hónap alatt a bank SZÉP-kártya birtokosai. A júniusi eredmények alapján ez az összeg idén magasabb is lehet. Az első hónapban ugyanis mintegy 6 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok, ami mintegy 800 millió forinttal meghaladja a tavalyi eredményeket.

Az idei az OTP SZÉP-kártya negyedik nyári szezonja. Ez az időszak számít költés szempontjából a csúcsidőszaknak, amikor jellemzően majdnem megkétszereződik a juttatások felhasználása. Tavaly három hónap alatt mintegy 13 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok csak a Budapesten kívüli, vidéki régiókban. Ez is jól mutatja, hogy a SZÉP-kártya a belföldi turizmust lendületben tartó hazai kis- és közepes vállalkozások egyik elengedhetetlen bevételi forrásává vált az elmúlt években.

Arra számítunk, hogy ha a kedvező időjárás megmarad, az idei költések még a tavalyi, rekordnagyságú felhasználást hozó szezonnál is kedvezőbbek lehetnek – ismertette várakozásait Kuhárszki András, a bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Dél-Alföld az élen

A Budapesten kívüli régiók közül idén júniusban Dél-Alföldön költötték a legtöbbet a kártyabirtokosok. Itt 30 nap alatt mintegy 553 millió forintnyi juttatást használtak fel. Második helyen a Közép-Dunántúli régió végzett, harmadik pedig a Balatoni régió lett. Azonban ha az egy lakosra eső költéseket vizsgáljuk, akkor toronymagasan a magyar tengert körülvevő régió vezet.

Fesztiválra is SZÉP-kártyával

A bankcsoport arra bíztatja kártyabirtokosait, hogy használják ki a SZÉP-kártya több mint 26 000 elfogadóhelye által kínált lehetőségeket, és az elképzelésükhöz leginkább közel álló pihenést válasszák. A kártyával ehetőségük van kifizetni – többek között – a fesztiválbelépőket, fürdő- és strandbelépőket. Fizethetnek vele a lángosért, de akár kiegyenlíthetik segítségével a családi hosszúhétvége költségeit is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik