Pénzügy

Új tagot választanak az MNB monetáris tanácsába

mnb(210x140).jpg (Array)
mnb(210x140).jpg (Array)

A gazdasági bizottság támogatta Báger Gusztáv monetáris tanács-tagi jelölését.

Báger Gusztáv lehet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. 

Az MNB kedden közölte, hogy Kandrács Csaba július 6-i hatállyal lemond a monetáris tanácsban viselt tagságáról, a jövőben ugyanis a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.-nél betöltött elnök-vezérigazgatói feladataira kíván összpontosítani.  

Báger Gusztáv 1938-ban született, 1961-ben szerzett közgazdász diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, 2003 óta az Állami Számvevőszék, Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója, volt a Pénzügyminisztérium nemzetközi pénzügyi intézmények titkárságának főosztályvezetője is, egyetemi tanár a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Tagja a Magyar Írószövetségnek, 2012-ben József Attila-díjjal tüntették ki.

 Az Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatja a megválasztását

10 igen és 5 tartózkodás mellett támogatta a bizottság Báger Gusztáv jelölését a monetáris tanácsba.

A jelölt a meghallgatásán elmondta: a jelenlegi mérsékelt inflációs környezetben az árstabilitás és a pénzügyi stabilitás szempontjainak összehangolása az MNB Monetáris Tanácsának legfontosabb feladata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik