Pénzügy

Vigyen több eurót, ha Görögországba utazik

görögország (Array)
görögország (Array)

A héten a bankok zárva vannak, és ugyan ATM-ből elvileg vehet fel pénzt, de lehet, hogy csak hosszas sorbanállás után. Ezért nem árt, ha több készpénzzel indul el.

Mint írtuk, július 6-ig zárva vannak a bankok Görögországban. Emiatt a tervezettnél több eurót tanácsos Görögországba vinni az utazóknak akkor is, ha a külföldiek bankkártyahasználatát nem korlátozták az országban – írja keddi számában a Napi Gazdaság a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnökére hivatkozva.

A lap szerint bizonytalanság övezi a görögországi nyaralást, a legtöbben attól tartanak, pénzzavarba kerülnek, ha a bankok leállása miatt nem jutnak költőpénzhez a kinttartózkodásuk alatt.

Molnár Judit alelnök a lapnak hangsúlyozta: Görögországnak rendkívül fontos bevételi forrás a turizmus, ezért mindent megtesznek a magánkézben lévő szállodák a külföldi vendégekért. Felidézte, hogy a két évvel ezelőtt Cipruson bekövetkezett technikai államcsődből az egész nyári szezon alatt semmit nem érzékeltek az idegenforgalom résztvevői, az utaztatók erre számítanak a görög helyzet kapcsán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik