Pénzügy
mnb (Array)

Visszavonta az MNB a felügyeleti biztost a Széchenyi Lízingből

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 06. 22. 11:17

Az indoklás szerint a pénzügyi intézmény tőkehelyzete és refinanszírozása rendeződött.

Korábban a témában:

Az MNB ma közzétett határozatában a Széchenyi Lízing Zrt.-hez korábban kirendelt felügyeleti biztos visszavonásáról döntött, tekintve, hogy a pénzügyi intézmény tőkehelyzete és refinanszírozása rendeződött. A jegybank a felügyeleti biztos tavaly novemberi kirendelését a jogszerű működés szavatolása érdekében látta szükségesnek.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában megállapította, hogy a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tőkehelyzete megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, refinanszírozása is megoldódott, így eleget tud tenni szerződéses és jogszabályi kötelezettségeinek.

A jegybank még tavaly november 14-től felügyeleti biztost rendelt ki a pénzügyi vállalkozáshoz annak tőkehelyzete és a jogszerű működés szavatolása okán. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált felügyeleti biztos akkor átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását és gondoskodott a megfelelő működésről, a Zrt. tőkehelyzetét és refinanszírozását is rendezte, így a továbbiakban a biztos irányítása nélkül is képes a jogszabályi követelményeknek megfelelő működésre. Mindezek alapján a jegybank határozatában a felügyeleti biztos kirendelésének visszavonásáról döntött.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.