Pénzügy

7 munka, ami a legboldogabbá tesz

mernok(210x140).jpg (Array)
mernok(210x140).jpg (Array)

Képzeljék, itt most nem a 7 legjobban fizetett munkáról lesz szó. Mert a fizetés és az elégedettség közé nem mindig lehet egyenlőségjelet tenni.

A világ legboldogabb munkavállalói a mérnökök, akiket a tanárok és az ápolónők követnek – derül ki a The Guardian tanulmányából, amelyre a Profession.hu hivatkozik. A brit lap kutatói 9 különböző felmérés eredményeit vetették össze és ebből készítették el összefoglalójukat.

A cél az volt, hogy megtalálják azokat a munkaköröket, amelyekben a legboldogabbnak érzik magukat az emberek.

A kertészek, személyi asszisztensek és az építőipari munkások egyaránt bekerültek a legboldogabb munkavállalói kategóriába. A listáról nem sokkal csúsztak le a mezőgazdasági dolgozók, a fodrászok és a kozmetikusok, valamint az egyházi személyek.

A kutatók érdekesnek találták, hogy nemigen volt összefüggés a pozíció által elérhető fizetés mértéke és az általa okozott boldogság között.

A legnagyobb boldogságot nyújtó foglalkozások listája a Guardian szerint és a főbb indokok, amiért a dolgozók szeretik a munkájukat:

1. Mérnök

Azt mondják, jó a csapatmunka, kedvükre való az iparági problémák megoldására készített design létrehozása, tesztelési feladatok, új technológiák megismerése, precizitás.

2. Tanár

Szerethető, hogy jó a hangulat az osztályteremben, rengeteg pozitív visszajelzés jön a gyerekektől, hozzá lehet járulni a jövő generációjának fejlődéséhez, hatással lenni a fiatalok szemléletének kialakulására.

3. Ápolónő

Jó érzés segíteni a betegeknek és családjuknak, az ápolókat ez elégedettséggel tölti el, és a hasznosság érzetét adja. A kórházi környezet minden nap lehetőséget ad arra, hogy mások életét könnyebbé tehessék, a betegek kedvessége és hálája erőt és motivációt nyújt a munkavégzéshez.

4. Orvos

Az orvosi hivatás gyakorlása során olyan nemes célokért dolgozhatnak, mint a betegek életminőségének javítása, az oktatás során elsajátított készségeket nap mint nap használhatják, a szakmai közösség motivációt ad.

Az ön foglalkozása nem szerepelt itt? Kattintson a Profession.hu-ra hogy megtudja, a munkája benne van-e a top 7 legboldogabban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik